Tiedotteet

Joel Ikosen vahva hiihto ei aivan riittänyt mitaleille – Joni Mäki varmisti Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton

Kuvat: Ismo Aaltonen

Hiihtokauden 2020–2021 viimeiset yleisten sarjojen SM-mitalit jaettiin sunnuntaina miesten 50 kilometrin vapaalla Ristijärvellä.

Pohti SkiTeamin Joel Ikonen teki loistavan suorituksen, mutta putosi viimeisen kilometrin aikana ulos mitalisijoilta. Ikonen taittoi haastavassa kelissä matkan neljänneksi nopeinta vauhtia.

Ikonen oli vielä toiseksi viimeisellä väliaikapisteellä 49,1 kilometrin kohdalla kiinni himmeimmässä mitalissa 10 sekunnin erolla seuraavaan. Jämin Jänteen Ristomatti Hakola runttasi kuitenkin lopulta itsensä pronssille 22,5 sekunnin erolla Ikoseen nähden.

Neljäs sija on Joel Ikoselle yleisten sarjojen SM-kilpailuista tähänastisen uran paras.

 

Kuninkuusmatkan ylivoimainen valtias oli Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen, joka jätätti toiseksi tullutta Ilmajoen Kisailijoiden Kari Varista lähes viisi minuuttia ja 40 sekuntia. Ikonen jäi Niskasesta reilut seitsemän ja puoli minuuttia.

Vaikka Pohti SkiTeamin ykköstykki Joni Mäki ei sunnuntaina hiihtänyt lainkaan, varmisti mies uransa ensimmäisen Suomen Cupin kokonaiskilpailun voiton.

Jäljellä on vielä Rukan Suomen Cupin 20 kilometrin vapaan kisa, mutta ero toisena olevaan Puijon Perttu Hyväriseen on jo niin suuri, ettei ero ole enää kiinni kurottavissa.

Pohti SkiTeamin hiihtäjistä Heikki Korpela oli Ristijärven 50 kilometrin kisassa toiseksi paras sijoittuen 10:ksi. Juuso Mäkelä hiihti sijalle 17. Juuso Haarala oli 27:s, Miikka Kinnunen 39:s, Iiro-Mikko Harju 57:s, Roope Haapakangas 69:s, Juho Halonen 80:s ja Samppo Kumpumäki 83:s.

Tämän kauden Haku-Veikon Malja -kisassa Pohti SkiTeam sijoittui hienosti toiseksi. Kisassa lasketaan yhteen seuran kolmen parhaan hiihtäjän aika 50 kilometrin matkalla. Voiton vei Puijon Hiihtoseura Niskasen, Hyvärisen ja Joonas Sarkkisen yhteisajalla.

SkiTeamilta kisaan laskettiin Ikosen, Korpelan ja Mäkelän ajat.

 

SM-mitalit on nyt jaettu tältä kaudelta. Kahden viikon päästä vuorossa on vielä Rukan Suomen Cup, jossa miehet hiihtävät 20 kilometriä ja naiset 15 kilometriä vapaalla tyylillä. Myös viimeiset viestipisteet ovat Rukalla jaossa kolmen osuuden vapaan viesteissä.

Yhteensä Pohti SkiTeamin SM-mitalitilasto karttui kauden 2020–2021 aikana kahdella arvolaatalla.

Joni Mäki nappasi Pyhäjärven kotikisojen vapaan 15 kilometrillä kakkostilan ja lauantaina Ristijärvellä Pohti SkiTeamin kvartetti Juuso Haarala-Heikki Korpela-Joel Ikonen-Joni Mäki sai kaulaansa pronssimitalit.

0