Tiedotteet

Joni Mäelle sprintin SM-kultaa, pariviestistä hopeaa!

Mitalitavoittein Imatran SM-hiihtoihin matkannut Pohti SkiTeamin joukkue ei joutunut pettämään kannattajiaan. Kotiin tuomisina oli kaksi mitalia, Juuso Haaralan ja Joni Mäen saavuttama pariviestin hopea sekä kruununa Jonin toissa talvelta uusima sprintin kultamitali.
 
Pariviesti (V)
Perjantaina käytyyn pariviestiin Pohti SkiTeam lähti suurimpana ennakkosuosikkina, viime talven pariviestin kahden mitalijoukkueen Puijon Hiihtoseuran ja Jämin Jänteen jäätyä nyt parhailla kokoonpanoillaan pois. Imatran Urheilijoiden pari Olli Ahonen/Miro Karppanen yllätti ja vei voiton skiteamilaisten, Haaralan ja Mäen nenän edestä. Kuusamon Erä-Veikkojen Niko Husu ja Juuso Tossavainen ottivat pronssiset mitalit. Hopeamitali oli SkiTeamille pariviestissä, seuran yhdeksänvuotisen historian aikana jo kolmas, lisäksi on yksi pronssimitali ja kaksi neljättä sijaa.

Pohti SkiTeamin kokonaispanos pariviestissä oli erinomainen. Kakkosjoukkue Niilo Moilanen/Heikki Korpela oli viides ja kolmosjoukkue Matias Hyvönen/Joel Ikonen kymmenes. SkiTeam oli ainoa seura, joka sai kolme kolme paria 12 joukkueen finaaliin. Kakkosjoukkueeltakin odotettiin jopa mitalia, mutta se jäi tällä kertaa noin 10 sekunnin päähän.

Kuvat: Touho Häkkinen, Jari Hankonen, Johanna Ikonen

Miesten 15 km (P)
Lauantain 15 km:lla SkiTeamin parhaana Joel Ikonen sijoittui 15:ksi. Alkumatkan väliajoissa Joel oli jopa kuuden parhaan joukossa, mutta loppua kohden vauhti kuitenkin hieman hiipui. Miikka Kinnunen oli 23:s, Juuso Mäkelä 24:s, Niilo Moilanen 26:s ja nuori Matias Hyvönen jäi niukasti Suomen Cupin pisteiltä oltuaan 33:s. Porukan huono-onnisin oli Juuso Mäkelä. Hän oli vielä 10 km väliajoissa yhdeksäntenä, mutta kaatuminen noin kaksi kilometriä ennen maalia kariutti haaveet hyvästä sijoituksesta. Kaatumisen lisäksi lisäharmia toi kun sauvan piikki katkesi suksen kärkeen ja jarrutti matkantekoa loppumatkan ajan. Ilman haaveria Juuson sijoitus olisi ollut jossain 10-12 sijan tienoilla?
Sprintti (V)
Kisaviikonlopun päättäneeseen sprinttiin SkiTeamin lähti viiden hiihtäjän voimin. Neljä heistä selvitti tiensä 30 parhaan joukkoon ja jatkoon. Joni Mäki oli karsinnan ylivoimaisesti nopein jättäen karsinnan kakkosta Lauri Lepistöä yli 7 sekuntia. Juuso Haarala 16:s, Joel Ikonen 22:s ja Eemil Juntunen 26:s. Samppo Kumpumäki oli karsinnan 55:s. Joelin ja Eemilin urakka päättyi alkuerään, lopulliset sijoitukset 19:s ja 25:s. Juuson taival katkesi välierään, lopputuloksissa yhdeksäs sija.
 
Joni Mäki hallitsi sprinttiä karsinnasta lähtien, oltuaan sen jälkeen ykkönen myös omassa alku- ja välierässään. Finaalissa Joni otti komennon heti lähdössä jättäen muut selvästi taakseen ja lasketellen ylivoimaiseen voittoon. Miro Karppanen hiihti hopealle ja Verneri Poikonen otti pronssia. Tämä oli Jonin toinen henkilökohtainen yleisten sarjojen kultamitali, edellinen tuli Vöyrillä kaksi vuotta sitten, myöskin sprintissä. Jonilla on lisäksi useita himmeämpiä miesten sarjan SM-mitaleita sekä rullahiihdon ja nuorten sarjojen ykkössijoja.
0