Tiedotteet

Niilo Moilaselle kultaa nuorten SM-hiihdoissa!

Viime talven sprinttihiihdon nuorten maailmailmanmestari Niilo Moilanen hallitsi nuorten SM-hiihtojen M23-sarjan sprinttiä Keuruulla isännän ottein, Niilo hallitsi suvereenisesti kilpailun alusta loppuun. Hän oli jo karsinnan nopein ja voitti myös niin oman alku- ja välieränsä kuin finaalinkin näytöstyyllin. Eemil Liekari oli kilpailussa toinen ja Juuso Mattila kolmas.
…………………………………………………………………………………………………………………….
Muut Pohti SkiTeamin hiihtäjät olivat epäonnisia. M20-sarjassa Eemil Juntunen oli hiihtämässä selvään voittoon mutta kaatuminen jäisellä ladulla viimeisessä vauhdikkaassa laskussa kariutti haaveet Suomen mestaruudesta. Tuomisina oli finaalin kuudes sija. Matias Hyvönen vältti kaatumisen ja ehätti maaliin neljäntenä. Samppo Kumpumäki kaatui omassa välierässään samassa paikassa oltuaan siinä vaiheessa kolmantena ja sen myötä menossa finaaliiin. Se jäi nyt saavuttamatta, sjoitus 11:s.  Erähiihdoissa ei otettu aikoja, kunkin erän kolme parasta meni jatkoon.
…………………………………………………………………………………………………………………….
Jotta epäonninen päivä olisi ’täydellinen’ niin myös M20-sarjassa hiihtävä SkiTeamin Konsta Mäntyvaara meni nurin karsinnassa samassa kurvissa.
……………………………………………………………………………………………………………………..
Kisajärjestäjät saivat sprintin jälkeen kritiikkiä ala-arvoisesta ja jäisestä ladusta. Kaatumisia tuli liian paljon.  Yksistään poikien erähiihdoissa ja finaaleissa yli 20:n hiihtäjän matkan teko tyssäsi kyseiseen kurviin. Tyttöjen sarjoissa kaatumisia oli ollut vieläkin enemmän.
……………………………………………………………………………………………………………………..
Lauantain käynnistyi tyttöjen kilpailulla. Pahoja ulosajoja tuli useita eikä vakaviltakaan loukkaantumisilta vältytty. Niimpä tuomarineuvosto keskeytti kilpailut ja siirsi päivän loput sarjat helpompaan maastoon kahden kilometrin lenkille.
……………………………………………………………………………………………………………………..
Aamupäivän pahojen loukkaantumisten jälkeen Pohti SkiTeamin viisihenkinen nuorten joukkue päätti lähteä kotimatkalle. Kauden tärkeimmät kilpailut mm. nuorten MM-hiihdot ovat vielä edessäpäin.
Kuvassa voi olla 7 henkilöä ja seisovat ihmiset
Kuva M23-sarjan palkintojen jaosta (Tuomo Kiviniemi)
0