Lehdistötiedote SkiTeamin info-tilaisuudesta 30.9.2013

Kuva: Elina Nuolioja

Pyhäjärven Pohdin alaisuuteen on koottu tasokas miesten hiihtojoukkue, Pohti SkiTeam Pyhäjärvi. Joukkue julkistettiin 30.9.2013 Honkavuoren Hiisituvalla pidetyssä tiedotustilaisuudessa.

Jouni Komu on ollut jo vuosien ajan Pohdin mieshiihdon kirkkain tähti, nyt seuran joukkue täydentyy seitsemällä mieshiihtäjällä.Seuraan ovat liittyneet Markus Järvenpää Saarijärven Pullistuksesta, Heikki Korpela Kempeleen Kiristä, Jaakko ja Juho Halonen Reisjärven Pilkkeestä, Miikka Kinnunen ja Raine Tolonen Kinnulan KinuSkistä sekä Vilho Moilanen Oulunsalon Vasamasta.

SkiTeam -ryhmä on nuori, vanhin hiihtäjistä on 25 vuotta ja nuorin 19 vuotta, joukkueen keski-ikä on 22 vuotta. Markus Järvenpää ja Heikki Korpela ovat nuorten sarjan Suomen mestareita, Jouni Komu on nuorten SM-sprintin hopeamitalisti kolmen vuoden takaa. Kaikki kolme ovat olleet edustamassa Suomea nuorten MM-hiihdoissa. Myös muilla hiihtäjillä on nuorten SM-kisoissa sijoituksia 10 parhaan joukkoon.

Joukkueen tavoitteena on tulevalla kaudella 2013-2014 sijoittua miesten SM-viestissä 10 parhaan joukkoon sekä SM-sprinttiviestissä ja Suomen Cupin viesteissä kuuden parhaan joukkoon. Henkilökohtaisilla matkoilla tavoitteenaon saada yksi hiihtäjä 10 parhaan joukkoon ja kaksi hiihtäjää sijoille 10-20.Miesten M23 ja M20 sarjoissa tavoitteena on Suomen mestaruus tai vähintään mitali.

Idea miesjoukkueen kokoamisesta lähti hiihtäjiltä itseltään viime kevään aikana. Heillä kaikilla oli halu saada kokoon nuorekas ja tasokas joukkue, jolla on mahdollisuus menestyä jopa SM-tasolla. Seuran taustajoukkojen tehtäväksi jäi yhteistyökumppaneiden kokoaminen, niitä onkin saatu joukkueen tueksi kiitettävästi mukaan.

SkiTeamin pääyhteistyökumppaneita ovat Pyhäsalmi Mine Oy, Suomenselän Osuuspankki, Hampaankolo Ky, Vaakaporauspalvelu Oy, Pyhäsalmen Rakennus Oy sekä Noname. Näiden lisäksi on tulossa muitakin pienemmällä panoksella mukaan tulevia tukijoita. Niin hiihtäjät kuin tukijatkin ovat sitoutuneet projektiin kolmeksi vuodeksi. Sen jälkeen tarkastellaan tilannetta uudelleen.

SkiTeamin ensimmäinen testi on Vuokatissa 9.-10.11. Suomen Cupin avauksessa. Tuolloin hiihdetään henkilökohtainen sprintti ja 3×6 km viesti. Talven päätavoite on maaliskuun lopulla käytävä SM-viesti Jyväskylässä. Ryhmä leireilee syksyn aikana yhdessä tiivisti Vuokatissa ja Levillä, myös Honkavuoren ensilumenlatu on heidän käytössään.

Mieshiihtäjien lisäksi Pohdin hiihtoperhe on vahvistunut myös naisten ja M18 sarjoissa. Tiia Huuskonen siirtyy Viitasaaren Viestistä vahvistamaan Pyhäjärven naisjoukkuetta. Joukkue lähtee mukaan Suomen Cupin ja SM-viesteihin. Joukkueen kirkkain tähti on toissa talven tyttöjen SM-mitalisti Marjo Kuosmanen. Muita ehdokkaita joukkueeseen ovat Susanne Parkkinen, Elina Ryynänen ja paluuta kilpaladuille tekevä Merja Kuukasjärvi (os. Mustaparta). M18 sarjaan siirtyy aiemmin Alavieskan Viriä edustanut Tuomas Nurkkala. Pojat saavat jalkeille kovan viestiporukan, onhan seurassa ennakkoon jo lahjakkaat hiihtäjänuorukaiset Eero Luoma-aho ja Roope Haapakangas. Poikien viestijoukkueella on hyvät mahdollisuudet saavuttaa jopa mitali tulevan talven SM-viestissä.

Joukkueiden näkyvyyden valtakunnan tasolla ja toivottavan menestyksen uskotaan tuovan uutta potkua pyhäjärvisten nuorten hiihdon harrastamiseen ja kilpailuinnostukseen.

Kauden 2014-2015 SkiTeamin jäsenet
Kuvasta puuttuvat: Juha Halonen ja Vilho Moilanen

Kausi 2016-2017:
Joni Mäki, Heikki Korpela, Tuure Pesola, Markus Järvenpää, Roope Haapakangas, Tuomas Nurkkala, Iiro-Mikko Harju, Jaakko Halonen, Miikka Kinnunen, Vilho Moilanen, Jouni Komu, Juho Halonen sekä uutena jäsenenä Lasse Paakkonen.

Viereinen kuva Vaskikellon Riihen ovella on vuodelta 2015.

Kausi 2017-2018:
Joni Mäki, Heikki Korpela, Tuure Pesola, Markus Järvenpää, Roope Haapakangas, Iiro-Mikko Harju, Jaakko Halonen, Miikka Kinnunen, Vilho Moilanen, Jouni Komu, Juho Halonen ja Lasse Paakkonen.